Elegia d'Atenes


Amor i desamor, soledat, mudances, els somnis perduts, els viatges, l'esperança, la lluita per afrontar el destí, el pas del temps... Els versos del llibre "Elegia d'Atenes" han estat escrits, abandonats i reescrits al llarg de molts anys, sovint durant alguns dels viatges a Grècia que ha fet l'autor. Aquest recull de poemes és un exercici de revisió vital, en un estil tens i net, que dibuixa les geografies de molts viatges i experiències a través de la vida del poeta i del reflex que li retorna el mirall de l'edat.

Poesia depurada, continguda, intimista, que intenta respondre al que li demanava Agustí Bartra a Joan Rovira fa gairebé quaranta anys: "El temps essencial expressat per la paraula transcendida". El llibre travessa paisatges i indrets de Grècia, a la recerca de la bellesa i la llum crua, descarnada, que il·luminen les veritats que aprenem sobre la nostra pròpia vida. És, també, un homenatge a la memòria del gran poeta català Agustí Bartra, que en els seus darrers anys va fer de mestre del Joan Rovira adolescent, aquell noi de disset anys que somiava amb ser escriptor i poeta.

Aquesta obra va ser guanyadora del XIII Premi Ciutat de Terrassa de Poesia Catalana / Agustí Bartra (2016). El llibre, publicat per Pagès Editors, arriba a les llibreries el 24 de maig de 2017.
.

Més informació: Elegia d'Atenes


Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.